Over ons

Bouwbedrijf Gebr. Lubbers is een bouwbedrijf B en U welke gevestigd is in Hengelo Gld en Etten. Het is een bedrijf bestaat momenteel uit 2 directeuren en 3 vaste medewerkers. Wij voeren de meest voorkomende bouwkundige werkzaamheden uit,  van een dakpan recht leggen op het dak, renoveren van badkamers tot het bouwen van woningen en veestallen. Veel van deze werkzaamheden doen wij in eigen beheer zoals betonwerk, metselwerk, timmerwerk, stucwerk en tegelzetten. Voor de werkzaamheden grondwerk, installatiewerk en schilderwerk werken wij met vaste onderaannemers.

Door de verscheidenheid van werk is Bouwbedrijf Gebr. Lubbers zeer flexibel in handelen en kunnen daarbij snel reageren in allerlei situaties.

Historie

Gebr. Lubbers bouwbedrijf bestaat al meer dan 130 jaar, in februari 1885 trouwde Jan Willem Lubbers en begon toen ook een metselbedrijfje voor zichzelf.  Hij kwam uit een geslacht dat vele metselaars heeft voortgebracht.

In die tijd zal het metselen veel bij de boeren zijn geweest, want Hengelo Gld was in die tijd een agrarisch dorp.

Zo rond 1920 komen zijn twee zonen Gert (november 1885) en Herman (december 1890) bij hem werken. Dit hebben ze gedaan tot eind jaren veertig van de vorige eeuw. Alles wordt dan ook professioneler. De eerste inschrijving van de Kamer van Koophandel dateert van 1927.

Als Herman in 1948 overlijd komen de twee zonen van Herman, Jan (1925) en Gert (1927), bij hun oom werken en eind jaren vijftig gaan zij in een firma verder.

Zij hebben geprofiteerd van de opbouw van Nederland van na de tweede wereldoorlog. De meest uiteenlopende werken hebben zij gemaakt. Terwijl Jan veel bij de burgers werkt is Gert het meest te vinden bij de boeren.

Toen Jan in 1980 plotseling overleed is Harrie (1955) bij zijn vader komen werken eerst in loondienst en later als firmant. Zo rond 1990 komt ook de andere zoon, Johan (1963)  bij zijn vader werken. In 2002 meemt Gert afscheid na 50 jaar als metselaar werkzaam te zijn geweest.

Sindsdien hebben Harrie en Johan de leiding.  Zij zijn dan de vierde generatie Lubbers en de derde generatie die het bedrijf als broers leiden.