Over ons

Lubbers Bouw is een bouwbedrijf gevestigd in Etten en Hengelo (Gld). Het bedrijf bestaat momenteel uit 2 directeuren en 2 vaste medewerkers. Dit team voert de meest uiteenlopende bouwkundige werkzaamheden uit. Veel hiervan gebeurt in eigen beheer zoals betonwerk, metselwerk, timmerwerk, stucwerk en tegelzetten. Voor de werkzaamheden grondwerk, installatiewerk en schilderwerk, werkt Lubbers Bouw met vaste onderaannemers. Door de verscheidenheid van werk is Lubbers Bouw zeer flexibel en in staat om snel en vakkundig te reageren op allerlei situaties. 

Historie

Lubbers Bouw komt voor uit een familiebedrijf met een lange bouwhistorie. Het verhaal gaat helemaal terug naar 1885. De historie in vogelvlucht:

  • In februari 1885 begint Jan Willem Lubbers een metselbedrijfje voor zichzelf.  Hij kwam uit een geslacht dat vele metselaars heeft voortgebracht. In die tijd werd er veel gemetseld bij boeren, want Hengelo Gld was in die tijd een agrarisch dorp.
  • Rond 1920 komen zijn twee zonen, Gert (november 1885) en Herman (december 1890) bij hem werken.
  • Tot eind jaren veertig van de vorige eeuw maken Gert en Herman de dienst uit. De eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van 1927 en sindsdien wordt het bedrijf steeds professioneler.
  • Herman overlijdt in 1948, waarna de twee zonen van Herman, Jan (1925) en Gert (1927), het bedrijf komen versterken. Eind jaren vijftig gaan zij in een firma verder.  De wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog brengt veel werk met zich mee. Terwijl Jan veel werkzaamheden bij de burgers verricht, is Gert het meest te vinden bij de boeren.
  • In 1980 overlijdt Jan plotseling en komt zoon Harrie (1955) in de zaak. Eerst in loondienst en later als firmant. Rond 1990 komt ook de andere zoon, Johan (1963), aan boord. 
  • In 2002 neemt Gert afscheid na 50(!) jaar als metselaar werkzaam te zijn geweest. Vanaf die tijd hebben Harrie en Johan de leiding. Zij zijn dan de vierde generatie Lubbers en de derde generatie die het bedrijf als broers leidt. 
  • In 2011 gaat Rick (1986), zoon van Harrie, bij de broers werken. Rick is opgeleid als timmerman, dus het is vanzelfsprekend dat het bedrijf vanaf dat moment steeds meer timmerklussen uitvoert. 
  • Het ondernemerschap spreekt Rick zeer aan. Na enkele jaren onder de vleugels van de gebroeders, geeft hij aan in een eigen bedrijf verder te willen. En zo besluiten Harrie en Johan in 2015 om beiden hun eigen weg in te slaan. Johan als Bouwbedrijf Lubbers Hengelo (Gld) en Harrie samen met Rick onder de naam Lubbers Bouw.